Ingediend door: Kathleen L voor Mol 21/08/2018
Breng jouw stem uit
  • Energiezuinige LED straatverlichting

  • 82.120,63 euro

  • Het gemeentebestuur investeert systematisch in energiezuinige LED straatverlichting. In 2019 zullen zo de straatverlichting in de Onze Lieve Vrouwstraat en Chrysantenlaan onder handen genomen worden. Concreet worden per straat volgende lichtpunten geplaatst:

    • 28 nieuwe lichtpunten OL Vrouwstraat

    • 15 nieuwe lichtpunten in Chrysantenlaan

    In de toekomst zal het gemeentebestuur niet enkel bij geplande werken overschakelen op LED verlichting maar ook de bestaande verlichting in andere straten systematisch vernieuwen.

  • De burgemeester van Mol ondertekende in 2014 het burgemeestersconvenant. Het gemeentebestuur wil op het grondgebied tegen 2020 20% minder CO2 uitstoten ten opzicht van in 2011. Zelf geeft ze het goede voorbeeld door de investering in LED straatverlichting. LED verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan de traditionele lampen die voor de openbare verlichting worden gebruikt. Vandaag worden de traditionele verlichtingspalen na 22 uur gedeeltelijk gedoofd. Eén op drie lampen blijft branden na 22 uur. Met de nieuwe LED verlichting brandt na 22 uur één op de drie lampen aan 50% van het vermogen. Dit zorgt voor een extra energiebesparing. Dit project is een voorbode van een ruimere toepassing van de LED technologie. Rekening houdend met het meerjarenplan van de gemeente en het gemeentelijk energie- en klimaatactieplan, komen in de loop van de volgende jaren ook andere straten aan bod.

Breng jouw stem uit