Ingediend door: Kathleen L voor Mol 21/08/2018
Breng jouw stem uit
  • Renovatie en bouw van een energiezuinige centrale buitenschoolse kinderopvang

  • Het totaal project wordt geraamd op 1.101.035 euro waarvan 45.141,5 euro voor energiebesparende maatregelen binnen de renovatiewerken (nieuw schrijnwerk met hoogrendementsbeglazing, isolatie van muren en daken).

  • De huidige kinderclub ’t Krekeltje op de Molderdijk heeft zijn beste tijd gehad. Het gebouw is verouderd, energieverslindend en het biedt niet de mogelijkheden die in een buitenschoolse kinderopvang aanwezig moeten zijn: flexibele speelruimtes, rustige ruimtes waar kinderen zich even kunnen terug trekken, een bureau en ontvangstruimte voor de ouders,… In de visie om onderwijs en kinderopvang zo nauw mogelijk te laten samenwerken, werd beslist om de centrale kinderopvang te lokaliseren in de directe omgeving van de school Saigo. Hierdoor kunnen lokalen dubbel gebruikt worden. De Galbergen is met zijn bosrijke omgeving ideaal om te spelen. Bovendien is het centraal gelegen in onze gemeente en makkelijk bereikbaar voor alle Molse ouders. De realisatie van de nieuwe centrale kinderopvang omvat een nieuwbouw en een renovatie van een bestaand ouder schoolgebouw van Saigo. Binnen de projectoproep van Overal Stroomversnellers zullen enkel de renovatiewerken aangevraagd worden.

  • De burgemeester van Mol ondertekende in 2014 het burgemeestersconvenant. Het gemeentebestuur wil op het grondgebied tegen 2020 20% minder CO2 uitstoten ten opzicht van in 2011. Zelf geeft ze het goede voorbeeld door de eigen gebouwen aan te pakken. De bestaande centrale kinderopvang is op energetisch vlak volledig verouderd. De bouw van een nieuwe centrale kinderopvang en de renovatie van de aanpalende klassen van de school Saigo, past volledig in dit klimaatbeleid. Het energiezuinig maken van de buitenschoolse kinderopvang garandeert niet alleen meer comfort, maar verlaagt de energievoetafdruk. Uiteraard heeft dit een sterke sensibiliserende waarde voor kinderen. Met dit project geeft het gemeentebestuur het groendomein in het hart van onze gemeente een nieuwe toekomst waarbij kinderen centraal staan.

Breng jouw stem uit