Ingediend door: Mieke D voor Pepingen 27/09/2018
Breng jouw stem uit
  • Aanschaf van een elektrische deelwagen in combinatie met de plaatsing van een laadpaal gekoppeld aan zonnepanelen op een gemeentelijk gebouw (CC Heikruis).

  • 60.000 euro

  • Lokale burgerco√∂peratie Pajopower investeert in zonnepanelen op het dak van een gemeentelijk gebouw (CC Heikruis) en koppelt deze aan een elektrische laadpaal en een elektrische deelwagen. Zo kan overtollige stroomproductie toch gevaloriseerd worden waardoor de installatie rendabeler wordt. De gemeente geniet van een lagere stroomfactuur en kan gebruik maken van de elektrische deelwagen. Burgers kunnen mee participeren in het project. De deelwagen kan naast de gemeentediensten ook door inwoners gebruikt worden.

  • De formule van de combinatie van zonnepanelen met een kleine elektrische wagen wil een concreet voorbeeld zijn van energiegebruik met minder fossiele brandstoffen en minder CO2-uitstoot. Dat helpt de gemeente om de doelstellingen van het klimaatactieplan te halen. In veel gezinnen kan een elektrische deelwagen de tweede gezinswagen overbodig maken.

Breng jouw stem uit